BeRMuLaNya SeBuAH KiSaH

Tetaplah Tersenyum Walau SeBerat Mana Dugaan Menimpa Diri Mu..

Subscribe
Add to Technorati Favourites
Add to del.icio.us

Smile Before Read =)


ANDA SUKA BLOG INI? ....................................................  Orang Tengah Sesat Dalam Blog Nie ...........................................
Wednesday, October 20, 2010

Kisah Di Sebalik Kematian Penyokong Kelantan (Kelantan VS Selangor)

Posted by WanDin
Views
Views


BERDASARKAN SEORANG PENYOKONG SELANGOR YANG MENGAKU(RUJUK GAMBAR DIATAS)
Sedih dan pilu mengenang peristiwa yang menimpa salah seorang penyokong Kelantan di Stadium Shah Alam Selangor selasa lalu. Malah lebih perit dan pilu apabila membaca luahan salah seorang penyokong Selangor yang berbangga memukul mangsa setengah mati. Apa yang ingin didedahkan ini bukan untuk mengapi-apikan suasana tetapi ingin minta jasa baik kekawan yang menyaksikan kejadian ini membantu pihak sukarela yang ingin membantu kes ini untuk bertindak mengikut undang-undang.
Amat kecewa bercampur geram setiap kali memgimbau kembali peristiwa ini apabila membuka laman web sosial tetapi ini bukan alasan untuk seluruh penyokong Kelantan membalas dendam, dimana ianya akan dilihat lebih memburukkan keadaan dan persepsi masyarakat luar apabila isu keganasan penyokong sering dilaporkan secara berat sebelah.
Kami cuba merungkai kejadian mangsa yang dipukul ini samada masih hidup atau mati kerana salah seorang yang mendapatkan mangsa telah mengemailkannya kepada kami gambar-gambar. Sinopsis kes ini cuba dirungkai dan masih perlukan bantuan dari mereka yang tahu kejadian ini.

KAMI BERHARAP MEREKA YANG TAHU KEADAAN MANGSA SEKARANG SILA HUBUNGI info@theredwarriors.com.
# p/s :Cerita ini saya copy and paste dari sebuah blog yang saya jumpa tadi..sungguh kejam mereka2 yang terlibat..Mereka sanggup pukul demi kepuasan. Yang peritnya, ada antara mereka yang pukul hanya suka-suka apabila melihat orang lain pukul memukul..kematian seorang penyokong kelantan masih tak dapat diterima oleh penyokong kelantan.tambahan pula ada seorang perempuan mengandung yang memberitahu telah dipukul oleh penyokong Red Giant.suaminya pula terpaksa menerima 10 jahitan...
Manusia Semakin Kejam!!!!!

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

6 comments:

najib said...

siasat sampai keakar umbi,orang punyalah ramai,banyak mmata,namun sorang pon xdpt memberi keterangan yang lengkap.

ken said...

RIP :(

Wawa~* said...

mcm2 la dorg ni... psl bola pn nak gaduh smpai mcm ni skali... aduhhhh

Adeeya said...

huhuhu selangor dengan kelantan mmg la. scary je klu pergi tgk games :/

addy saufi said...

apa yg sya dpt info sahih mangsa trsasar kuar gate selangor dn dikejar serta dipukul...tp kematian mangsa tk dpt disahkn..ikut media mmg kt semput dan sesak nafas...takziah kpd famili mangsa dan klantan sudah pun tebus smue tu dgn membawa blik PM ke KB...hrp slps ni tiada lg tragedi spt ni

Asmadie Anuar said...

Apa yg aku baca kat photo atas mamat tu cuba mengalihkan kesalahannya kepada polos plak...kalau diaorg tak pukul bdk tu....tak mati budak tu...sebab diaorg pukul la bdk tu mati..tak kira la kat situ ker,,kat umah ker...kat hospital ker...pada sesiapa yg terlibat...kauorg tanggung la sampai hari kiamat...membunuh adalah salah satu dosa yg paling besar..sadissss

Post a Comment

Sila Tinggalkan Komen Ada Di Sini..Terima Kasih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...